Botel Marína opäť hostil onkologických pacientov
09 novembra, 2013

Botel Marína opäť hostil onkologických pacientov

Vo štvrtok, 7. novembra, sa na bratislavskom nábreží odohral pacientsky večierok. Občianske združenie ARCHANGELOS tu už po štvrtýkrát zorganizovalo predvianočnú akciu pre onkologických pacientov – tentokrát s názvom “Swing na vlnách Dunaja“. Programom sprevádzala moderátorka Andrea Pálffy-Belányi. Prvá časť večera bola venovaná vážnejším témam – prednáškam RNDr. Zdeny Bartošovej, CSc., a Mgr. Denisy Maderovej, ktoré hovorili o príčinách vzniku rakoviny, ale tiež o […]

BY / 10 rokov ago

Vo štvrtok, 7. novembra, sa na bratislavskom nábreží odohral pacientsky večierok. Občianske združenie ARCHANGELOS tu už po štvrtýkrát zorganizovalo predvianočnú akciu pre onkologických pacientov – tentokrát s názvom “Swing na vlnách Dunaja“. Programom sprevádzala moderátorka Andrea Pálffy-Belányi.

Prvá časť večera bola venovaná vážnejším témam – prednáškam RNDr. Zdeny BartošovejCSc., a Mgr. Denisy Maderovej, ktoré hovorili o príčinách vzniku rakoviny, ale tiež o úcte k sebe samému v čase choroby. Na záver bloku sa živo diskutovalo aj o tom, ako sa vyrovnať s ťažkým ochorením zo psychologickej stránky, čo je možno najťažšia úloha pre každého onkologického pacienta a jeho blízkych.

O zábavnejšiu časť, kultúrny program, sa postaralo novovytvorené swingové kvarteto OVERTIME, na čele s Robom Opatovským (na snímke). Zoskupenie známych hudobníkov zo Slovenska a z Čiech ponúklo skladby z ich pripravovaného albumu, a zahralo aj najväčšie svetové hity vo swingovej úprave.

Po hudobnej vložke mali pacienti možnosť ochutnať skvelé indické špeciality z kuchyne Botela Marina. Každý pacient si navyše so sebou odniesol darček v podobe kozmetiky svetovej značky.

OZ ARCHANGELOS by chcelo podobné stretnutia zachovať aj v budúcom roku.

Na jar tohto roku pre onkologických pacientov hrala formácia Musica Medica, so speváčkou Luciou Lužinskou.

Projekt “Swing na vlnách Dunaja“ bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Nadácie Bratislava, a uskutočnil sa pod záštitou SZU v Bratislave.

Zdroj: Slovenský pacient (https://www.slovenskypacient.sk/botel-marina-opat-hostil-onkologickych-pacientov/)